Lehed

1.12.10

Laar usub pimesi, et Eestil on läinud väga hästi

Kuulasin huviga tänast Forumi saadet ETVs ja kuidagi stagneerunult mõjus tõepoolest valitsuserakondade esindajate jutt. Mart Laar tegi tohutu probleemi astmelisest tulumaksust ning kinnitas, et ettevõtjad ootavad valitsuselt stabiilsust ja rahvas majanduskasvu ning, et seda kõike on tänane valitsus just pakkunud. Hmm.... kus on siis see stabiilsus ning suur edu. Laari jutt on lihtsalt üks suur demagoogiline mull, mida ei kinnita faktid. Just tänu paremparteide poolt ellu viidavale majanduspoliitikale on Eesti majanduskasv olnud väga ebastabiilne ja tohutult hüplik. Majanduskasvu pole lõppkokkuvõttes praktiliselt olnud. Möödunud aasta lõpuks oli rahvuslik rikkus samal tasemel, kui 2005.aastal, kui Ansip asus valitsuse etteotsa. Kus on majanduskasv?? Riikide konkurentsivõimes oleme hoopis oluliselt kukkunud. Vaata: http://jarvelill.blogspot.com/2010/10/ansipi-juhtimisel-riigi.html
Sellises olukorras kinnitada, et oleme õigel teel ning, et kõik on hästi ja midagi muutma ei pea on väga-väga küüniline. Tegelikult on alternatiiv olemas.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kui suur on Eestis tegutsevate pankade laenuportfell, võrreldes SKP-ga. A.Borgi andmetel ( Rootsi rah-minister) oli ISlandi pangad laenanud 7,5, Kreeka 5? ja Iirimaa pangad 3,5 korda SKP-st rohkem välja.

Unknown ütles ...

Meie kommertspangad on 31.10.10 seisuga välja laenanud 233 mld krooni, mis on umbes sama suurus kui meie SKP ehk siis Eesti pangad 1,0 SKP-st.